Binnekort bij ons verkrijgbaar: tenuta tenaglia

Een historische ontmoetingsplaats

Tenuta Tenaglia ligt in de Piemonte, in het noordwesten van Italië. Door de eeuwen heen is het landgoed uitgebreid en gemoderniseerd. Vandaag de dag omvat het ongeveer 30 hectare wijngaarden, waarvan ca. 19 hectare in de provincie Alessandria (in de dorpen van Serralunga di Crea en Ponzano ) en ongeveer 11 hectare in de provincie Asti, in het dorp Grazzano Badoglio.
In 2001 is het landgoed gekocht door het Duitse familiebedrijf Ehrmann, dat haar zinnen had gezet op de Italiaanse wijntraditie en know-how van het wijnhuis en om het verder te moderniseren. In dit paradijs zijn de levenslange droom van Alois Ehrmann, en het streven naar het maken van hoogwaardige wijnen uitgekomen. Mevrouw Sabine Ehrmann , eerstgeborene van Alois, heeft het beheer van het wijngoed sinds 2004 en woont al ongeveer 20 jaar in Italië. Zij kent de Italiaanse mentaliteit en manier van leven goed.
Naast de wijnproductie wil het wijnhuis ook op internationaal niveau een ontmoetingsplaats zijn voor kunst- en cultuurliefhebbers, en organiseert hiervoor regelmatig evenementen met als doel de dialoog tussen bezoekers uit verschillende landen te intensiveren en de liefde voor het genieten van het leven te vergroten.
De slogan "il Vino e Amore" (wijn is liefde), die zelfs werd geschilderd in het proeflokaal van Tenuta, is een goede weerspiegeling van Sabine Ehrmann's filosofie: passie en liefde zijn de enige ingrediënten voor een groot succes, zowel op de Italiaanse als de internationale markt .


Kwaliteit uit overtuiging

Het heuvelachtige landschap van de Piemonte ligt in een bijzondere microklimaat; de wijngaarden zijn gerangschikt als een amfitheater en liggen in zuid/zuidwestelijke richting. De kleiachtige grond, de deskundige zorg voor de wijngaarden en een moderne productietechnologie in de kelder dragen bij tot een goede verwerking van de natuurlijke kenmerken van de druiven, waardoor uitstekende wijnen tot stand komen. De afgelopen 10 jaar zijn grote investeringen gedaan zowel in de wijngaarden als in de wijnkelder, volgens een strikt kwaliteitsbeleid. De productie is gereduceerd tot 120.000 flessen per jaar met een opbrengst per plant van minder dan een kilo. Soms wordt zelfs 50% van de druiven uitgedund. Vanaf 2011 hanteert dit wijnhuis een duurzaam protocol genaamd Progetto Magis in onze wijngaarden om ze te beschermen tegen biotische bedreigingen volgens de algemene principes van geïntegreerde landbouw. 80 % van de wijnproductie wordt vertegenwoordigd door Barbera wijnen. Sommige van hen zijn gevinifieerd in inox tanks, anderen zoals Giorgio Tenaglia en Emozioni 1930 worden verfijnd in grote Franse eiken vaten.

 

 

 x 

Winkelwagen is leeg

Voordelen roodwitrose.nl:

  • Laag minimum order bedrag (€ 19,50)
  • Vaste bijdrage in de verzendkosten van € 6,95
   (voor België € 9,95)
   Boven € 135,- gratis verzending binnen Nederland
  • Per soort/fles bestelbaar
  • Meestal uit voorraad leverbaar